Tuš PotovanjaTuš Potovanja
Ste pozabili geslo?

ČUDOVITA JORDANIJA

  Polja označena z * so obvezna

   

   

   

  1. DAN    LJUBLJANA   AMMAN

  Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz do bližnjega  letališča.  Polet proti Jordaniji. Po pristanku prevoz do hotela. Nastanitev  in nočitev.  

   2. DAN      AMMAN – JERASH – AJLOUN – AMMAN

  Zajtrk. Raziskovali bomo severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejših jordanskih znamenitosti, ki se nahaja 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, še enega od izjemnih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vrnitev v Amman in nočitev.

   3. DAN      AMMAN – MADABA – GORA NEBO –  MRTVO MORJE – PETRA

  Po zajtrku se bomo podali  proti jugu Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani

  v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah, čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali bomo na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Spustili se bomo v depresijo, ki v najnižji točki  dosega  nadmorsko višino –422 m. Tu se nahaja  Mrtvo morje. Zaradi visoke koncentracije soli je voda bistveno gostejša od sladke vode, kar pomeni, da bo kopanje – lebdenje, nenavadna izkušnja. Izkoristimo  lahko priložnost in se z blatom namažemo po telesu, da nam soli in minerali prodrejo v pore, nahranijo kožo in izboljšajo krvni obtok. Prerojeni in pomlajeni bomo  nadaljevali  vožnjo proti  Petri, kamor bomo prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

   4. DAN  PETRA – WADI RUM

  Zajtrk. Dolgo pozabljeno in v rdeče skale vklesano jordansko zgodovinsko mesto Petra je svetovna znamenitosti, eno od novih čudes sveta, Unescova svetovna dediščina in vsekakor kraj, ki ga je treba doživeti. Obiskali bomo več kot 2.500 let staro mesto Nabatejcev, podjetnih Arabcev, ki so služili z davki mimoidočih trgovcev. Sprehodili se bomo skozi ozko sotesko, katere stene se dvigajo do 200 metrov nad nami. Približno en kilometer soteske in odpre se nam pogled na monumentalno fasado v steno vklesane Zakladnice, ki je preživela vsa ta stoletja. Nadaljujemo s hojo, kjer z vsakim korakom odkrivamo nova svetišča, grobnice, gledališče, … Sprehod po starodavnih ulicah in občudovanje spretnosti nekdanjih graditeljev. Sledi vožnja v puščavo  Wadi Rum, – področje peščene puščave, oranžnih sipin in visokih skal in skalnatih struktur,   znano tudi kot Mesečevo dolino in je uvrščena na seznam UNESCO, Svetovne dediščine.   Večerja in prenočevanje v beduinskem kampu v dvoposteljnih šotorih s klasično posteljo.  Nočitev.

   5. DAN      WADI RUM  – AKABA

  Zajtrk v kampu in dobro jutro v čudovit sončen vzhod. Podali se bomo na  nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum, ki je pravi biser. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki bolj sodijo na kakšen drug planet. Z  terenskimi vozili si bomo  privoščili izlet v  to čudovito puščavsko dolino, ki je služila kot kulisa številnim hollywoodskim filmom.  Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so izjemne mojstrovine, ki se zdijo kot iz drugega planeta. Ustavili se bomo ob najlepših točkah in spoznavali življenje Beduinov, ki so se na to negostoljubno okolje prilagodili pred več kot 3.000 leti, kar dokazujejo različne stenske poslikave. Nadaljevanje poti do Akabe. Nočitev.

  6. DAN AKABA

  Prosti dan v Akabi, ki je znana po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi prodajalnami spominkov in trgovinicami  ali pa izlet do južne plaže , kjer se boste lahko predajali morskim dogodivščinam.   Dan si lahko popestrimo tudi s poldnevnim izletom z ladjico na koralni greben, ki vključuje kosilo in snorklanje ter opazovanje neokrnjenosti jordanskega podvodnega sveta (doplačilo).

  7. DAN      AKABA – KERAK – AMMAN

  Po zajtrku se poslovimo od rdečih gora in nadaljujemo v osrednji del Jordanije, deloma po najstarejši »avtocesti« na svetu – antični kraljevi cesti, ki je že v Mojzesovih časih povezovala dolini Evfrata in Tigrisa z Arabskim polotokom. Po njej so nato stoletja potovale karavane trgovcev, romarjev in križarjev, ki so pustili številne sledi, slednji, tudi puščavski grad Kerak, okoli katerega so se spletle številne zanimive legende. Raziskali bomo labirint podzemnih hodnikov pod gradom ter uživali v razgledu. Zvečer se bomo prepustili čarom živahnega središča Ammana, kjer bomo obiskali zanimivo tržnico »suka« in številne trgovinice. Uživali boste v živahnem utripu mesta. Nočitev.

  8. DAN  AMMAN – LJUBLJANA

  Po zajtrku ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na sedmih gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej. V prostem času si lahko privoščimo kavo ali čaj, šišo ali morda svež sok na ulici in lokalno slaščico.  V popoldanskem času sledi vožnja na letališče v Ammanu.

  Polet letala predvidoma  v popoldanskih urah, po pristanku  sledi transfer do Ljubljane.

  Rezervacije in podrobnosti o ponudniku

  Telefonska št.:
  E-naslov:

  Termini:

  • 29.1.- 5.2.,
  • 12.2. – 19.2.
  •  23.2. – 2.3. 2023
   
  • Popotovanje od Mrtvega do Rdečega morja
  • Ogled mistične Petre
  • Safari v filmski puščavi Wadi Rum
  • Mojzesova gora Nebo in mozaiki Madabe
  • Kratek oddih v morski Akabi
     

  DARILO ZA ČLANE TUŠ KLUBA:  30 € VRAČILO D*NARJA NA TUŠ KLUB KARTICO / PO OSEBI

   

  Cena vključuje:

  • povratni letalski prevoz -  okoliško letališče - Amman,
  • letališke in varnostne pristojbine
  • prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana
  • vključena dva kosa ročne prtljage (40 x 20 x 25 cm in  55 x 40 x 20 cm)
  • lokalne avtobusne prevoze po programu
  • nočitev z zajtrkom po programu   v hotelih 3*/ 4*
  • nočitev v puščavi z večerjo
  • oglede po programu
  • lokalno vodenje in slovenskega spremljevalca
  • organizacija

  Doplačila

  • DOPLAČILA ob prijavi:
  • enoposteljna soba 240 €
  • Zavarovanje rizika odpovedi (bolezen, smrt v družini)                                        45 eur
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris (obvezno, če nimate svojega)         11 eur
  • Kovček 20 kg namesto  ročne prtljage  - po veljavnem ceniku na dan nakupa
  • JORDANPASS,  ki vključuje vizo in vstopnine na poti  ( obvezno)                    70 JOD
  • Strošek obdelave rezervacije / prijavnina ( po prijavnici)                                   20 eur
  • Doplačilo na licu mesta: napitnine 35 € / oseba

  OPOMBE: Ob prijavi  pošljite kopijo veljavnega  potnega lista (potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev)

    

  LETALSKI PREVOZ:

  Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih.

  Cena je izračunana za skupino 30 potnikov. Splošni pogoji so sestavni del programa !

   

  Mnenja gostov (0 mnenje)