Tuš PotovanjaTuš Potovanja
Ste pozabili geslo?

Tanzanija – dežela najlepših safarijev in počitnice na Zanzibarju -13 dni

  Polja označena z * so obvezna

  • Termin: 25.11.-7.12.2024
   

  PREDVIDEN PROGRAM:

  1. dan SLOVENIJA - EVROPA

  Zbor potnikov in polet proti Tanzaniji.  

  2. dan DAN EVROPA – ARUŠA

  (polpenzion) ( predvidena potovalna pot : 50 km / cca 1 ura ) Pristanek na letališču Kilimanjaro v Tanzaniji in vožnja do Aruše. Zaradi lege ob vznožju gore Meru v senci Kilimandžara in bližine nacionalnih parkov, je Aruša logistično izhodišče in prestolnica safarijev. Vožnja do hotela ter krajša nočitev. Po zajtrku sledi ogled mesteca, ki ga ob vstopu krasi mogočni stolp z napisom Coca Cola, obiščemo znamenito tržnico Mto Wa Mbu , kjer bomo spoznali prijazen domačine. Po želji lahko obiščemo tudi varno hišo za otroke s ceste , kjer bomo slišali nekaj žalostnih zgodb,hkrati pa občutili veselje razigranost otrok. Po vznemirjenju in zanimivih izkušnjah povratek v hotel. Večerja in nočitev  

  3. Dan TARANGIRE NACIONALNI PARK (polni penzion)

  (predvidena potovalna pot : 120 km / cca 2 uri ) Zajtrk in vožnja v džipih 4x4 do NP TARANGIRE. Narodni park leži 118 km JV od Arushe in slovi po več tisoč let starih BAO BAB DREVESIH – afriški kruhovci, ki so med največjimi drevesi na svetu. Safari vožnja po parku, kjer se odkriva tudi prelep pogled na neskončno savano. Park je najlepše zrcalo divjine, kjer živi nedvomno najštevilčnejša populacija slonov v Afriki z neverjetno velikimi čredami. V parku je ogromno eksotičnih ptic, antilop, levov, leopardov, žiraf, bivolov in pitonov, ki naj bi plezali po drevesih. Najpomembnejša značilnost parka je reka Tarangire. Tukaj je dobro ustaljena točka, s katere lahko opazujete živali, ki se sprehajajo v okolici reke. Na tisoče živali migrira od Masajskih step do reke, kjer si pogasijo žejo. NP Tarangire je tudi dom dvema redkima živalskima vrstama: velika antilopa iz rodu Rryx in škorec Cosmopsarus unicolor. Piknik kosilo na organiziranih piknik območjih v bližini divjine. Po vsem vznemirjenju in zanimivih izkušnjah namestitev v izbranem hotelu / lodge, večerja in prenočevanje.  

  4. dan  KARATU – SERENGETI NACIONALNI PARK

  (polni penzion) (predvidena potovalna pot : 242 km / cca 3 ure ) Zajtrk in vožnja z džipi preko NGORONGORO REZERVATA proti naslednjemu izzivu NP SERENGETI. Vstopili bomo v NP SERENGETI. Tople in vabljive barve v samem srcu afriške divjine so pravi simbol nacionalnega parka. Po tej planoti potekajo velike migracije gnujev, zeber, … ki jim neprestano sledijo levi, leopardi, hijene, … Najlepša pravljica brezčasne afriške pokrajine se dogaja vsako leto, ko se začne letna migracija gnujev. Kamor seže oko, se na tisoče živali zgrinja po afriški savani. Odpravili se bomo v središče parka. Reka nudi dobro zavetje in hrano, zato tukaj živi veliko različnih divjih živali (velike črede antilop in gazel, ki delijo vodno zavetje s svojimi plenilci). Ogled centra za obiskovalce. Tu je priložnost videti življenje v divjini, kupiti plakate, zemljevide, pijačo in prigrizke. Namestitev v izbranem hotelu, večerja in prenočevanje.  

  5. dan SERENGETI – NACIONALNI PARK ( polni penzion)

  (predviden potovalni čas : 130 km / cca 1:40 ure) Ob sončnem vzhodu (ob 6.00 uri) bomo pričeli z opazovalno vožnjo z džipi po NP SERENGETI, ki v swahili jeziku pomeni »neskončna planota«. Tu živi več kot 4 milijone divjih živali – levi, hijene, leopardi, gepardi, žirafe, sloni, bivoli, … ter bogato ptičje cesarstvo. Spremljale vas bodo prelepe melodije in jutranje žvrgolenje afriških ptic, videli boste številne živali, ki so prav v zgodnjih jutranjih urah najbolj aktivne. Vrnitev v hotel in pozni zajtrk. Po krajšem počitku se bomo zopet podali na odkrivanje afriške divjine. Safari se bo odvijal glede na datum vašega potovanja. Sledili bomo živalim na poti njihove migracije in lahko boste priča največjemu dogodku v Afriki. Nepozabna in prečudovita izkušnja se dotakne prav vsakega obiskovalca! Namestitev v izbranem hotelu, večerja in prenočevanje

  6. dan SERENGETI - NGORONGORO KRATER ( polni penzion)

  (predviden potovalni čas : 130 km / cca 1:40 ure) Zajtrk in dopoldne vožnja proti naslednjemu izzivu, NP NGORONGORO. Obiskali bomo sotesko OLDUPAI GORGE, ki jo imenujejo tudi »Zibelka človeštva«. Soteska leži na območju starodavnega jezera, ki so ga prekrili debeli sloji vulkanskega prahu. Ohranilo se je nekaj najlepših ostankov življenja humanoidov. . Sledi piknik kosilo in ogled enega najboljših parkov sveta za opazovanje živalstva - Ngorongora in popoldanski ogled. Čudoviti Ngorongoro krater je bil proglašen za mesto svetovnega nasledstva s strani Združenih narodov in njegova zaščita raznovrstnosti je bila povezana z Noetovo barko. Pred tremi milijoni let je bil Ngorongoro aktivni vulkan, ampak njegov vrh se je sesedel in nastala je kaldera; danes predstavlja največjo nepretrgano kaldero na svetu s premerom 20 km. Krater je eno redkih mest, kjer se v enem dnevu lahko vidi "veličastnih pet": slona, bivola, leva, leoparda ter nosoroga. V parku so posneli veliko dokumentarnih filmov in tudi sami se boste počutili kot, da ste prisotni v enem od njih. Večerja in prenočevanje.

  7. dan CELODNEVNI OGLED LAKE EYASI S KULTURNIM PROGRAMOM

  ( polni penzion) (predviden potovalni čas : 66 km / cca 1:35 ure) Po zgodnjem zajtrku vožnja proti največjem tanzanijskem alkalnem jezeru Eyasi, kjer biva pleme Haadzabe, poznano tudi kot »Bušmani oz. grmičarji«, kjer sem jim boste pridružili na jutranjem lovu za hrano. Nekateri še vedno živijo kot nekoč, lovijo z lokom in sulicami in za vsak plen zakurijo ogenj – brez vžigalic.

  8. DAN : ARUSHA – ZANZIBAR – STONE TOWN Notranji let

  namestitev: hotel 3* (polpenzion) Po zajtrku odhod na letališče in polet proti Zanzibarju Dopoldan nas čaka daljša tura po plantaži začimb, eksotičnega sadja in zelenjave , kjer boste vse tudi okusili. Sledi vožnja v Stone town in popoldanski ogled zanimivega mesta. Spanje v Stone townu v hotelu v dvoposteljnih sobah. Večerja. Nočitev.

  9. dan do 12. dan :  ZANZIBAR

  polpenzion.

  13. dan : ZANZIBAR – SLOVENIJA

  Zgodnji odhod na letališče in polet domov.

  Cena programa vključuje:

  povratna letalska karta v ekonomskem razredu z vsemi pristojbinami • letalska karta s celine na Zanzibar v ekonomskem razredu z vsemi pristojbinami • prtljaga: 1x osebni kos (50cm x 40cm x 20cm) 1x večji kos do 23kg. • notranji let Aruša -Stone Town • nastanitev in penzion po programu • vse prevoze po programu vključno z jeepi in safarijem • vodo v času safarija • druženje s Hadzabe plemenom • izlet s pokušino lokalne kave pod vznožje Kilimanjara • obisk šole oziroma sirotišnice • angleško govorečega lokalnega vodnika • vstopnine za vse Narodne parke in oglede kot navedeno v programu • slovenski spremljevalec in organizacijo potovanja

  Cena ne vključuje: 

  turistične vize za Tanzanijo (50$), napitnin, osebnih izdatkov in opcijskih aktivnosti. Zdravstveno zavarovanje za potovanje v tujino. Zavarovanje rizika odpovedi. Prevoz do in z bližnjega odhodnega letališča

  POMEMBNO: Nastanitve so kvalitetne in udobne, na nivoju 3/4 zvezdice , povsod lastna kopalnica in wc.

  DOPLAČILA : DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: od 10 do 14 oseb 120 € od 15 do 19 oseb 90 € od 20 do 24 oseb 60 € DOPLAČILA na poti: napitnine 70 € DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 470 €     Ponudba je informativne narave in velja do zasedenosti prostih mest.  

  • AVANTURA
  • BOGATA PONUDBA
  • IZJEMEN RAZGLED
  • ZABAVA

  Mnenja gostov (0 mnenje)